Woensdag Levend Stratego

Goedemiddag ouder(s), verzorger(s) en kinderen.

Woensdag gaan we niet naar de gymzaal, maar naar het "Oude Kerkhof". Het is/wordt/blijft mooi weer, en dus tijd voor een spannende pot "Levend Stratego".
Doe een lange, niet al te nieuwe broek aan en oude schoenen. Neem een fles drinken mee en...laat je nadien even controleren op teken!!!!

Het spel:

Elke speler krijgt willekeurig een kaartje van één van de spelleiding, op het kaartje staat de rang. Als een speler een andere speler tikt, moeten ze beide elkaars rang laten zien. De hoogste en sterkste wint en krijgt het kaartje van de verliezer. Die moet dus weer terug naar z'n speelveld om bij de spelleiding een nieuw kaartje te halen. Bij gelijke rangen gebeurt er niets en kunnen ze weer verder op jacht.

Elk team heeft z'n eigen speelveld waar een vlag verstopt moet worden. Doel van het spel is om de vlag van de tegenpartij te stelen en naar de leiding te brengen.

Vandaag gaan we weer van start!

Vandaag gaan we weer van start! Hopelijk heeft iedereen een fijne meivakantie achter de rug.

Wij hebben er zin in!

Vogelspotten

Een ochtendje vogelspotten voor de kids van groep 4/5. Al vroeg op de fiets in de regen naar het Herman Jansen Park waar de vrijwilligers van de KNNV Vriezenveen ons vol enthousiasme opwachtten. Na een korte inleiding met het tonen van allerlei vogels gingen de kinderen in groepjes naar buiten o.l.v. de vrijwilligers.

Gelukkig was het inmiddels weer droog.

M.b.v. verrekijkers en telelenzen werden er vele vogels gespot, maar ook beluisterd. Dit konden ze aankruisen op hun vogelblad. Een en al enthousiasme voerde de boventoon waardoor de geplande tijd ruim overschreden werd.

Geen probleem; het was een fantastische ochtend!!

Vogelaars, heel erg bedankt!!

LETTERFEEST

Afgelopen donderdag was het feest! 🥳

Al onze kanjers uit groep 3 hebben een letterdiploma ontvangen.

Ze zijn begonnen met het knutselen van een letterpet, daarna een leuke letterspeurtocht en tot slot een officiële uitreiking!

Theatervoorstelling 'De Vliegende Hollander'

Gisteren zijn groep 4/5 en groep 6/7 naar de theatervoorstelling 'De Vliegende Hollander' geweest. Een spannende en grappige voorstelling met laffe helden en heldhaftige lafaards.

Schoolvoetbal DETO

Over 1 week worden we ontvangen door vrijwilligers bij de poort van Deto Vriezenveen. Daar zullen ze ons aangeven waar de kleedkamers en het wedstrijdsecretariaat zich bevinden.

Om iedereen tijdens het toernooi van informatie te voorzien gaan ze dit jaar gebruik maken van Tournify. Hiermee kunnen de deelnemers, begeleiders en andere familieleden snel en correct geïnformeerd worden over het speelschema, uitslagen en de standen. Dit kan via de computer of smart telefoon.

De internetsite is www.tournify.nl/live/schoolvoetbaldeto

Ook kan men gebruik maken van de App van Tournify te vinden in de Play Store.
In de bijlage vindt u een uitleg van de App/site

MvG KC TROTZ!

Toernooi informatie op internet (1)

Goedemiddag ouder(s), en/of verzorger(s),

De Koningsspelen komen er weer aan. In de bijlage kunt u alle info hierover lezen.

MvG Team KC TROTZ! en de ouderraad

Koningsspelen
We zijn weer begonnen

Na een aantal vakantieweken groeizaam weer, leek onze school wel op de School van Doornroosje. Grote (klim)Hopplanten maakten het Kindcentrum tot een geheimzinnig gebouw. Na wat snoeiwerk lijkt alles erop alsof we niet "dicht" zijn geweest.

We hopen dat u allen heeft mogen genieten van een heerlijke, welverdiende vakantie. Hoewel we natuurlijk weten dat een aantal kinderen het lastig zal vinden om weer naar school te gaan, weten we ook dat heel vaak het weerzien van vriendjes en vriendinnetjes veel verzacht. Dat lijkt ook dit jaar het geval te zijn.
De Buitenschoolse Opvang is een feit geworden en ook is de school een paar nieuwe gezichten "rijker" dit jaar. Deze leerkrachten zullen zich aan u voorstellen in de Nieuwsbrief.

We wensen u, de kinderen en onszelf een goed jaar toe met veel gezondheid en geluk.

Met vriendelijke groet,

Team Kindcentrum TROTZ!


Afscheid van een top juf

Donderdag vroeg in de morgen verscheen aan de Koolmees 57 een prachtige antieke brandweerwagen met sirenes. Achter deze wagen verzamelde zich een bonte stoet van groep 5/6 leerlingen om op versierde fietsen een halve kilometer af te gaan leggen richting het huis van juf Jose.

Aangekomen bij haar huis stond juf te stralen om al die blije koppies op die prachtige versierde fietsen. Al gauw was het duidelijk dat zij in de brandweerwagen plaats mocht nemen met haar familie om al toeterend vice versa naar KC TROTZ! te gaan. (Haar "tweede" huis!!!). Daar stond een erehaag klaar van alles en iedereen die ook maar enigszins aan school verbonden zijn of waren. De hele dag stond in het teken van dit afscheid. Spelletjes, optredens, traktaties, cadeautjes, lachen, huilen, herinneringen delen, mooi weer en een goed gehumeurde populatie maakten deze dag onvergetelijk.
Juf Jose heeft 28 jaar op ons Kindcentrum en juf bedankt voor alle mooie, leerzame en ....onvergetelijke jaren.