Over ons

TROTZ! is een basisschool met alle ruimte voor andere geloofsovertuigingen. Tijdens de dagopeningen wordt gebed daarom afgewisseld met verhalen over geloof of levensbeschouwelijke onderwerpen.

Wij maken de schooldagen zo voorspelbaar mogelijk voor onze leerlingen. Dat betekent dat we ’s ochtends in alle rust bezig zijn met de basisvakken in de klassen en de instructies. ’s Middags werken we meer projectmatig en gaan de kinderen ook vaker de gang op om samen te

21st century skills

Daarnaast brengen wij onze leerlingen dankzij modern (tablet)onderwijs 21st century skills bij:

  • digitaal communiceren
  • mediawijs & mediavaardig
  • digitale geletterdheid
  • (online) samenwerken

Op die manier zijn ze over vijftien of twintig jaar klaar voor de maatschappij die op ze wacht.

 ,,Ieder 21st century kind, verdient een 21st century school.”

Combinatieklassen

Omdat onze school met maximaal 150 leerlingen niet zo groot is, hebben de leerkrachten alle ruimte voor ieder kind. Met combinatieklassen in de groepen 1/2, 3/4, 4/5, 6/7 en 7/8 leren onze scholieren beter samenwerken, zelfstandiger werken en omgaan met uitgestelde aandacht. Onze leerkrachten zijn volledig getraind om in combinatieklassen les te geven.

Trots als een pauw

Onze mascotte is een pauw. Die staat voor trots. Wij zijn trots op onze school, ons team en de leerlingen. Aan de pauw hebben wij drie basisregels verbonden:

  • We zullen goed voor de spullen zorgen, dan zijn ze weer te gebruiken morgen
  • We dragen zorg voor elkaar, ook al zijn we verschillend
  • De school is van binnen een rustig gebied en buiten hoeft dat lekker niet

Ieder jaar houden wij een Pauwweek, waarin deze regels en trots centraal staan.

Pestgedrag

Pesten is het moedwillig op een vervelende manier omgaan met iemand. Bijvoorbeeld door uitschelden, slaan of gewoon negeren, zodat die iemand zich ellendig gaat voelen. Het is een nare manier van met elkaar omgaan, en het is asociaal

Je hebt twee verschillende hoofdvormen van pesten: fysiek (lichamelijk) en mentaal (geestelijk). Fysiek houdt in dat je op een negatieve manier lichamelijk contact maakt, bijvoorbeeld door slaan of schoppen. Mentaal betekent uitschelden, roddelen of op een andere manier vervelende dingen zeggen. Beide vormen hebben hun eigen uitwerkingen.
We staan pestgedrag niet toe. TROTZ! heeft een bijgewerkt pestprotocol.

Anti-Pestprotocol TROTZ.pdf