Nieuws

Een toffe les gym

Vandaag hebben we met de ringen gezwaaid. Stap stap vooruit en benen in de lucht. Stap stap achteruit en de benen naar achteren zwaaien. Zwaaien en op het hoogste punt draaien. Heerlijk zweven door de lucht.

Helaas zijn we hier vergeten foto's van te maken.

 

Maar we hebben wel foto's van acrobatiek. De leskaarten acrobatiek gaven voorbeelden die we na deden op matten. Soms met twee personen, soms wel drie of meer.

Meubilair

MeubilairMeubilair

23 septemberLees verder
Oud papier

oud papierDe papierprijzen staan zwaar onder druk, met als gevolg dat het niet meer lonend is nog langer oud papier maandelijks in te zamelen. De kosten (transport bijvoorbeeld) blijken vaak hoger te zijn dan de opbrengst van het oud papier. We blijven toch volharden en gaan stug door, in de hoop dat de papierprijzen na verloop van tijd weer zullen aantrekken. Echter de oud papier container zal er slechts 4 keer een HELE week staan dit schooljaar. In week 43 (na de herfstvakantie), week 1 (na de kerstvakantie), week 20 (na de meivakantie) en in week 27 (de laatste schoolweek).

Wij hopen op uw begrip.

25 augustusLees verder
Nieuwe borden geplaatst

Afgelopen vrijdag 21 augustus 2020. Op deze uitzonderlijk warme en benauwde dag, kwam een busje met 2 mannen voorrijden. Ze kwamen uit Deventer en hadden borden bij zich met daarop "Kindcentrum TROTZ!" 

Na monteren, ijsje eten en weer verder zwoegen, is het eindresultaat meer dan verdienstelijk.Bord TROTZ!

25 augustusLees verder
Kwink

KwinkSociale veiligheid en sociaal-emotioneel leren.

Als ouder wilt u graag weten wat uw kind op school doet. Ook als het gaat om alles wat uw kind leert op het gebied van sociale- en emotionele vaardigheden. De meeste scholen hebben daar een methode voor. Kwink is onze methode. Kwink is volledig online lesmateriaal en voor de hele school.

Met behulp van Kwink leert uw kind belangrijke lessen voor het leven. Het oefent hiermee zijn sociaal-emotionele vaardigheden. Daarvoor is een veilige groep van belang. Een groep waarin kinderen zichzelf kunnen zijn en waarin pesten niet voorkomt.

18 augustusLees verder
Handenarbeid

Dit jaar werken we met de groepen 6, 7 en 8 op de vrijdagmiddagen met een handenarbeidcircuit waarbij de kinderen met de hulp van leerkrachten diverse creatieve opdrachten verrichten. Dit varieert van koken tot het makenpapier maché.Handenarbeid

18 augustusLees verder
De oude tafels en stoelen gaan naar Suriname

Ergens in juni was het bekend bij u en bij ons dat er mooi, fris en modern meubilair zou komen. Al de oude bankjes en stoeltjes gaan plaats maken. Een ieder had de mogelijkheid om een nostalgisch setje te kopen en vervolgens zou de oud-ijzer boer de rest komen halen.
Maar....het Noordik Vriezenveen belde ons. Of we de spullen niet aan Suriname zouden kunnen geven.

Zeker, graag zelfs. Het expeditie team kwam, zag en overwon.

Dertig man, waaronder, ouders, leerlingen en leerkrachten van Het Noordik (hier komen binnenkort foto's van) kwamen compleet met accu-boormachines,vrachtwagens etc. MeubilairMeubilairMeubilairMeubilair

18 augustusLees verder
Welkom bij Kindcentrum TROTZ!

Recent heeft onze school een naamsverandering doorgevoerd. Onze nieuwe naam is veranderd in kindcentrum TROTZ!. TROTZ! met een Z staat voor Toekomst-Resultaat-Onderzoeken-Talent-Zelfvertrouwen.

 

Ook zijn we TROTS op onze leerlingen en ouders.

 

 

 

Deze website kan voor ouders een leidraad zijn bij het kiezen van een school voor hun kind(eren). Maar ook de ouders die hun keus al hebben gemaakt, kunnen er lezen waar onze school voor staat. Op deze manier proberen we een zo realistisch en eerlijk mogelijk beeld van onze school te schetsen. 

 

U vindt op de website informatie over onze missie, visie, onderwijs en activiteiten. Praktische informatie zoals vakanties, studiedagen en schooltijden vindt u onder de verschillende kopjes.

 

 

 

Als u vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met de directie van de school via 0546-563968. Bent u op dit moment op zoek naar een basisschool voor uw kind, dan nodigen we u van harte uit om onze school te bezoeken. We kunnen dan een indruk geven van de sfeer bij ons op school.

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Namens team KC TROTZ!

18 augustusLees verder
Toekomsgericht onderwijs

Kennisoverdracht blijft belangrijk in het onderwijs, maar er is nog zoveel meer te leren. Wij vullen het leren van kennis aan met persoonlijke ontwikkeling en de voorbereiding op deelname aan de maatschappij.

 

Voor ons is toekomstgericht onderwijs:

  • Wij prikkelen de creativiteit en nieuwsgierigheid van uw zoon en dochter en wij leren hem/haar zich blijvend te ontwikkelen 
  • Wij leren uw zoon/dochter omgaan met vrijheid, verantwoordelijkheid en het over grenzen heen te kijken; wat kan er nog meer
  • Wij leren uw zoon/dochter de kansen van de digitale wereld te benutten 

Op de St. Antonius wordt gewerkt met een modern onderwijsaanbod met daarbij passende methoden. Zo maken leerlingen vanaf groep 1 kennis met Engels.

Wereldoriëntatie wordt geïntegreerd aangeboden, we gebruiken hiervoor de methode BLINK. Tijdens deze lessen gaat uw kind na de informatieve lessen zelf aan de slag met eigen onderzoeksvragen.

Vanaf groep 4 wordt de verwerking van de lesstof gedeeltelijk op een laptop gedaan. Het verwerken van de lesstof gebeurt hierdoor op verschillende niveaus. Naast de lesstof werkt uw kind ook aan eigen doelen binnen het vakgebied. 

 

Op de foto's hieronder werken twee 5 jarigen aan het ontwerp van een ijsbaan. Het samen overleggen, een plan maken, uitproberen, bijstellen van de plannen en ervaren is een groot leerproces. 

14 januariLees verder
Agenda
Sinterklaas
5 decemberLees verder
Kerstvakantie
19 decemberLees verder
1e kerstdag
25 decemberLees verder
2e kerstdag
26 decemberLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren