Welkom bij Kindcentrum TROTZ!

Recent heeft onze school een naamsverandering doorgevoerd. Onze nieuwe naam is veranderd in kindcentrum TROTZ!.

 

TROTZ! met een Z staat voor Toekomst-Resultaat-Ontdekken-Talent-Zelfvertrouwen.

Ook zijn we TROTS op onze leerlingen en ouders. Deze website kan voor ouders een leidraad zijn ...

lees verder...

Proost vanuit Kindcentrum TROTZ!

sl

Op maandag 9 januari stond in het aardedonker de eerste leerling al om 8.00 uur voor het hek van het nog gesloten schoolplein. De hieropvolgende 20 minuten raakte het schoolplein weer als vanouds gevuld. Prachtig om te zien. Vol bravour werd er verteld over oliebollen, vakantie en uiteraard vuurwerk. Velen gaven, na wat aandringen, ook toe het wel weer fijn te vinden om weer naar school te mogen. We hebben vandaag een toast uitgebracht en knieperties met slagroom gegeten

 

Wij wensen heel Vriezenveen en omgeving een nieuw jaar vol nieuwe mogelijkheden, hoop, vreugde en positiviteit. Denk aan de mooie momenten en goede tijden van 2022, en maak je klaar voor de nog betere tijden van 2023! Gelukkig nieuwjaar.

 

Groeten van ons allemaal.

 

 

9 januariLees verder

"Een fijne school waar je je als ouder ook gezien en gehoord voelt."

Zwarte Piet moet door brandweer van dak worden gehaald.

l
Heb jij wel eens een zwarte piet over de daken zien lopen ’s nachts? Vast niet. Weet je waarom niet? Ja, natuurlijk, omdat pietjes zwart zijn, maar ook omdat ze heel goed hebben geleerd om onopvallend over de daken te klimmen. Dat is heel belangrijk, want hoe kunnen uitkijkpieten anders ontdekken wat jij graag in je schoen of op pakjesavond wilt hebben? Zwarte Pieten klimmen niet alleen heel handig over de daken, ze doen dat ook nog eens supersnel, zo snel dat je het bijna niet zou geloven als je het zag. Je begrijpt natuurlijk wel dat zoiets niet makkelijk is en, tja, Zwarte Piet word je dan ook niet zomaar. Daar moet je heel lang voor oefenen op de speciale Zwarte Pietenschool in Spanje.

 

Dit jaar is stagepiet meegekomen naar Kindcentrum TROTZ!. Stagepiet had blijkbaar niet zijn dag of niet zijn Pietendiploma of allebei niet, want de ladder waarmee hij op het dak was geklommen was gevallen. Hij kon onmogelijk van het dak komen. Uiteindelijk is de brandweer gebeld en gelukkig was deze snel ter plekke en kon hij van het dak worden gehaald. Sinterklaas zat gek genoeg ook in de brandweer wagen en werd hartelijk welkom geheten door Marleen Brugge, de schoolleider van de school.

a

l

 

5 decemberLees verder

"Mijn kind voelt zich veilig en op zijn gemak op deze school."

Open dagen

Open dag | HeuvellaanOp dinsdag 17 en donderdag 19 januari opent Kindcentrum TROTZ! de deuren van 9.00 tot 17.30 uur.


In ons Kindcentrum bieden wij elk kind een rijke speel- leeromgeving en werken we als één team samen aan één plan voor 2- tot 12-jarigen. Wij maken hierbij gebruik van elkaars kwaliteiten en leren van elkaar. 


Belangstellenden zijn uitgenodigd op de open dagen om de sfeer te proeven en met eigen ogen te zien waarom de medewerkers trots zijn op het Kindcentrum, gelegen aan De Koolmees 57 in Vriezenveen.

11 novemberLees verder

"Varietas" betekent "verscheidenheid"

Agenda
Studiedag
9 februariLees verder
Carnaval leerlingen 's middags vrij
17 februariLees verder
Oud papier container op de parkeerplaats
20 februariLees verder
Voorjaarsvakantie
27 februariLees verder
Arretjescake

1 ei, half pond boter, bruine basterdsuiker, cacaopoeder en een half pak biscuitjes. Dat zijn de ingredienten voor een vrijdagmiddag lekker koken met elkaar. Boter (die was nog behoorlijk prijzig) in de pan, koekjes in vijven breken, veel roeren en vergeet de afwas niet. En dan proeven.

Maar....teleurstelling, het moest na bereiding nog wel even (een weekendje) in de koelkast. Van uitstel geen afstel. Vandaag heerlijk genoten van deze suikercake. Eet vooral niet teveel, wlant dat zal je bezuren.

ala

 

 

7 novemberLees verder

Kindcentrum TROTZ! een bruisende school voor uitdagend leren

Bedankt!!!!

l

Een volle papiercontainer. Hartelijk dank.

De volgende inzameling is de week voor de Kerst. 

Van 19-12 tot 23-12.

28 oktoberLees verder
Gi-ga-groen

k

Kinderboekenweek 2022

Lekker met je kinderen het bos in, schelpen en krabbetjes zoeken op het strand of plantjes in de tuin zetten. Maar je samen ook realiseren hoe kwetsbaar natuur is en kijken wat je kunt doen om haar te beschermen. De natuur is vaak een bron van inspiratie voor kinderboeken.

 

Het thema is Gi-ga-groen. 

Vandaag was de aftrap en kregen we interessante "weetjes" over dieren.

Bijvoorbeeld de olifant heeft 6 tenen aan elke poot. En een octopus heeft meerdere harten. 

Meneer Henk-Jan werd gevraagd of het hem leuk lijkt om zwanger te zijn. Rare vraag. Maar.......bij de zeepaardjes worden de mannetjes zwanger!!!!!

De meisjes van groep 8 hebben de kinderboekenweekdans (20 letters) laten zien en kregen een dik verdiend applaus. 

De kinderboekenweek duurt tot eind volgende week met als hoogtepunt de voorleeswedstrijd!!

6 oktoberLees verder

Kindcentrum TROTZ! dat zijn wij samen

De week tegen pesten
 
Deze week is de “Week tegen Pesten”.
We zijn met gr 6/7 en gr 7/8 naar de voorstelling “Ik ben Vincent en ik ben niet bang” geweest.
Herkenbare rollen rondom pesters, gepesten en meelopers. Een voorstelling waar in de klas over gesproken wordt.
 
Kan een afbeelding zijn van 8 mensen en binnen
 
Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, staande mensen en binnen
 
Kan een afbeelding zijn van 10 mensen, staande mensen en binnen
27 septemberLees verder
Planning oud papier

 

Alles over papier en karton - ROVA


Inline image

 

 
20 septemberLees verder

Een basisregel is: we dragen zorg voor elkaar, ook al zijn we verschillend.

Sociaal-emotioneel leren

Kwink - Voor sociaal-emotioneel leren

Als ouder wilt u graag weten wat uw kind op school doet. Ook als het gaat om alles wat uw kind leert op het gebied van sociale en emotionele vaardigheden.

Kindcentrum TROTZ! heeft daar een methode voor. Kwink heet deze methode. Kwink is volledig online lesmateriaal en bedoeld voor de hele school. Met behulp van Kwink leert uw kind belangrijke lessen voor het leven. Het oefent hiermee zijn sociaal-emotionele vaardigheden. Daarvoor is een veilige groep van belang. Een groep waarin kinderen zichzelf kunnen zijn.

 

Het eerste onderwerp, "verkennen van de nieuwe groep", wordt vandaag afgrond. De komende weken is het thema: "Het creëren van een veilige groep door ruimte te geven aan de ander."

9 septemberLees verder
Vandaag zijn er CO2 meters geplaatst

 

Met een CO2 meter meet je of de lucht in je nabije omgeving voldoende zuurstof bevat en niet teveel CO2. Gemiddeld zijn we 90% van onze tijd binnenshuis of op werk en daarom is het fijn om middels een CO2 luchtkwalitetsmeter te weten of je gezonde en frisse lucht inademt.

 

 

lf

 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren